Colpofix

Vaginalni sprej gel

Koristi se za prevenciju i tretman lezija grlića materice izazvanih humanim papiloma virusom, zahvaljujući kontroli fizioloških uslova transformacione zone cervikovaginalne sluzokože.

COLPOFIX® je inovativan preparat u pogledu formulacije i načina upotrebe. Reč je o gelu sa tiksotropnim karakteristikama koji usled mehaničke sile kompresije pri nanošenju prelazi u tečni oblik, a nakon
nanošenja se vraća u oblik gela. Ekskluzivni i ergonomski oblik aplikatora omogućava ravnomernu i efikasnu distribuciju mukoadhezivnog preparata direktno, u dubinu, na cervikovaginalnoj sluzokoži, izbegavajući izlivanje.

COLPOFIX® sadrži kao funkcionalne supstance polikarbofil i karboksimetil beta-glukan. Konkretno, COLPOFIX® je efikasan u predloženim indikacijama usled nekoliko mehanizama dejstva:

  • formiranje filma koji štiti cervikovaginalnu sluzokožu od štetnog dejstva spoljašnih mikrobnih agenasa, zahvaljući njegovom kapacitetu bioadhezije;
  • promovisanje reepitelizacije i regresije cervikalnih lezija, zahvaljujuci kontroli fizioloskih uslova cervikovaginalne transformacione zone putem hidratacije;
  • obnavljanje i održavanje vaginalne mikroflore, zahvaljujući regulaciji pH vrednosti i prebiotskom efektu.

SASTAV: Voda, sorbitol, kardoksmetil bela-glukan, umreženi akrilni polimer (polikarbofil), Imidazolidinil urea, natrijum dehidroacetat

DOZIRANJE: Preporučuje se 1 jedna aplikacija (5 raspršivanja) dnevno, tokom 10 dana, uveče pre spavanja. Tretman se može ponoviti prema preporuci lekara.
1 boca je namenjena za upotrebu u trajanju od 10 dana.

NEŽELJENA DEJSTVA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti i nekompatibilnosti sa bilo kojom od komponenti u sastavu proizvoda. Dosadasnja testiranja proizvoda nisu pokazala nikakve pojave senzibilizaciie ili druge neželjene efekte. U slučaju upornog osećaja nelagodnosti, obratite se lekaru.

PAKOVANJE: Spoljašnje pakovanje je kutija koja sadrži bocu od 20 ml i 10 pojedinačno upakovanih aplikatora za jednokratnu upotrebu. Svaki aplikator je za samo jednu upotrebu. Bez mirisa. COLPOFIX® je medicinsko sredstvo klase IIa u skladu sa zahtevima Direktive 93/42/EEC.

Za više informacija pogledajte brošuru

Datum poslednje revizije:
oktobar 2021.
Broj rešenja: 515-02-00887-23-003; datum izdavanja 09.04.2023;