CHONDROPLUS

Intraartikularni filer (injekcija)

Chondroplus je providan i sterilan gel koji se isporučuje u staklenom špricu.

Chondroplus je jedinstvena forma neživotinjske, 20mg/ml hijaluronske kiseline i 10mg/ml sintetičkog peptida za bol i poboljšanje u fizičkoj funkciji zglobova.

Svaka kutija sadrži 1 napunjen špric od 2 ml Chondroplus-a.

Sastav
Natrijum hijaluronat (2%) fosfatni pufer fiziološki rastvor, 1% sintetički peptid
Zašto Kolagen Tripeptide (1% sintetički peptid) uz Hijaluronsku kiselinu?
• Kolagen tripeptid (CTP) je visoko prečišćena, neantigenska I niskoalergijska tripeptide frakcija koja sadrži Gly-Xaa-Yaa sekvence
• Zglobna hrskavica ima pore prečnika između 11-14nm. Iz tog razloga samo jedinjenja sa niskomolekularnom težinom iz sinovijalne tečnosti (ne veće od 20KDa) mogu difundovati u tkivo.
• Kolagen Tripeptid u Chondroplusu je niske molekularne mase (16-18 kDA), što omogućava njegovu slobodnu difuziju u tkivo zglobne hrskavice.

Indikacije i upotreba
Chondroplus je indikovan za lečenje bolova u osteoartritičnim zglobovima i za
poboljšanje pokretljivosti zglobova kroz poboljšanje viskoelastičnost sinovijalne tečnosti.

Doziranje i način primene
Chondroplus je namenjen samo za intraartikularnu injekciju. Administraciju proizvoda treba da obavlja isključivo lekar. U zavisnosti od veličine zgloba, može se primeniti do 2 ml intraartikularno. Preporučeni protokol lečenja je 1 injekcija godišnje u trajanju od 12 do 16 meseci.

Zašto Chondroplus?
Hondroprotektivno dejstvo I odlaganje napredovanja Osteoartritisa
Chondroplus zaustavlja degradaciju hrskavice u ex vivo studiji (intraartikularne injekcije CTP/HA odlažu progresiju degeneracija hrskavice usled rane faze osteoartritisa kod zečeva)
Rezultat je postignut aktiviranom sintezom kolagena tipa II.
Anti-inflamatorno dejstvo
Chondroplus injekcija koja sadrži Kolagen Tripeptid održava nizak nivo MMP-3 (matriks metaloproteinaze 3) u periodu 6-12 meseci i omogućava njeno produženo anti-inflamamtorno dejstvo.

Za više informacija pogledati brošuru